Nazorg

Tegenwoordig hebben veel mensen een testament en/of een donorcodicil. Wat dat betreft is alles goed van tevoren geregeld. Maar toch, als iemand overlijdt, weten de nabestaanden dan wat te doen met uw vogels? Zo ja, dan heeft u het waarschijnlijk besproken en/of geregeld. Zo niet, wat moeten de nabestaanden dan?

Vaak is het uw hobby en niet van de nabestaanden. Het zou zonde zijn dat uw met veel inzet en met veel liefde gekweekte vogels voor een habbekrats naar de vogelhandel gaan en verdwijnen in het niets. Binnen de NFC zijn er waarschijnlijk meerdere liefhebbers die interesse hebben in goede en/of aparte soorten en mutaties. Welnu, er bestaat hiervoor vanaf maart 2009, de groep “Nazorg”.

Deze is in het leven geroepen om nabestaanden van NFC-leden te helpen om de vogels bij geïnteresseerde kwekers onder te brengen. Hierbij trachten wij tevens een zo gunstig mogelijke prijs te bedingen, zodat er voor de nabestaanden een veel beter geldbedrag overblijft dan wat de handelaar ooit zal bieden.

Hoe werkt deze groep?
Er is een coördinator die NFC-leden opbelt die in de omgeving van u wonen. Deze halen de vogels zo spoedig mogelijk op en nemen tijdelijk de zorg over van de vogels en gaan direct op zoek naar geïnteresseerde NFC-leden die vogels willen aankopen waarbij de hoogste bieder de vogels kan kopen. Het totale geldbedrag wat de vogels opbrengen, wordt dan aan de nabestaanden overgemaakt. Aangeraden wordt om natuurlijk alles omtrent uw vogels goed te regelen maar laat uw nabestaanden weten dat deze groep bestaat!

Natuurlijk hopen wij nooit in actie te hoeven komen, maar mocht het toch zover komen, neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.